Vogels

Vogels

’t Plankier krijgt bezoek van de educatief medewerker voor een les in de middenbouw groepen over (vogel)boeken. Voorafgaand aan dit bezoek heeft een vakdocent Beeldend een vogelproject met de leerlingen gedaan. Dit omdat op ’t Plankier de groepen vogelnamen hebben.

Gestart is met een algemene introductie over de bibliotheek: Wie komt er weleens in de bibliotheek? Wat leen je daar dan? Wat kun je nog meer doen in de bibliotheek? De educatief medewerker vertelt over het verschil in soorten boeken: informatieboeken, leesboeken, stripboeken etc. Sommige leerlingen vertellen over hun ervaring met de bibliotheek en welke boeken zij graag lezen.

De educatief medewerker heeft boeken meegebracht over vogels en leest voor uit Keepvogel van Wouter van Reek. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met een werkboek waarin opdrachten staan zoals: teken je favoriete vogel of maak een vogelgedicht. Alle meegebrachte boeken blijven een aantal weken op school zodat de leerlingen ze nog kunnen gebruiken.