Muzikale taallessen

Muzikale taallessen

De vakdocent Muziek, Tanja Gardner introduceert voor het eerst muziekles op OBS De Nieuwe Wereld. Het project Muziek is schoolbreed ingevuld, met een accent op groep 5/6 van de leerkracht Monique Vietor.

Op verzoek van de leerkracht heeft Tanja met haar lessen eveneens aansluiting gezocht bij de taalmethode. De aansluiting van de muzieklessen met taal zorgt voor een mooie wisselwerking. De lessen van Tanja zijn een beginpunt om tijdens de taalles mee verder te gaan en andersom. De leerkrachten zijn enthousiast over deze aanpak en integreren de stof in toekomstige lessen.

Muziekontwikkeling staat centraal in de lessen van Tanja. Leerlingen leren zelf teksten schrijven en te zingen. Ritme, melodie en grafische partituren komt aan bod maar ook de koppeling van emotie aan muziek en taal.

Tijdens het project doen leerlingen veel in groepjes waardoor ze beter leren samenwerken. Leerlingen doen actief mee met de activiteiten en dit heeft een positieve uitwerking op het resultaat van het project.