Weide(kunst)vogels

Weide(kunst)vogels

Groep 3/4 van OBS De Weidevogels is met de leerkracht Stefanie van Oostveen naar de kinderboerderij geweest waar de leerlingen uilen mogen vasthouden.

Dit bezoek heeft vakdocent Beeldend, Carolien Broersen vertaald naar beeldende lessen waarbij de leerlingen op verzoek van de leerkracht ruimtelijk werken. Met kosteloos materiaal hebben de leerlingen uilen van karton, vliegende vogels met buizen en satéprikkers en een prachtige lucht vol met uitgeknipte vogels gemaakt.

De opdracht is om zelfstandig te werken en ‘niets is goed of fout’. De leerlingen experimenteren en geven elkaar na afloop feedback op de gemaakte vogels.

De opgedane ervaring tijdens de beeldende lessen geven de leerlingen de mogelijkheid te schakelen binnen de andere vakken. Het ontstane cyclisch proces zorgt ervoor dat de aangeboden stof beter beklijft. Diepgang en tijd in een lessenserie laat leerlingen groeien in de opdracht en geeft ruimte aan het ontstaan van nieuwe ideeën. Deze ideeën hoeven niet van te voren vast te staan. Gewoon beginnen en zien wat er uit komt want al knutselend ontwikkelt het idee zich tot een definitief ontwerp.