Verhalenkastje

Verhalenkastje

De groepen 1/2, 4/5, 5/6 en 7/8 krijgen bezoek van de educatief medewerker, Nanda Bos. De reden van haar bezoek is: boekpromotie, hier heeft de school om verzocht.

In de groepen 1/2 wordt aan de hand van een ‘verhalenkastje’ van alles over de bibliotheek verteld. In elk laatje zit een voorwerp dat met de bibliotheek en boeken te maken heeft. Nanda heeft boeken meegenomen die in de klas mogen blijven. Deze boeken zijn gezamenlijk bekeken, leerlingen herkenden boekfiguren en kregen veel zin in het (voor)lezen! Ter afsluiting leest Nanda voor uit “Fientje en meneer Fernandez” van Patsy Backx.

In de groepen 4 t/m 8 wordt na een korte introductie over de bibliotheek, het leesprogramma ‘Toppers uit de bieb’ geïntroduceerd. De leerlingen krijgen een boekje met boekentips, weetjes, spelletjes en puzzels, met daarin een pasje. Voor elk gelezen boek ontvangt de leerling een sticker, en bij een volle pas is er een beloning in de vorm van een oorkonde. De meegenomen bibliotheekboeken zijn kort besproken, dit nodigt uit tot lezen.